Ndoshta keni dëgjuar se vënja e lidhëses së flokëve në dore mund të jetë e keqe për shëndetin tuaj, por mbase nuk i keni kushtuar shumë vëmendje kësaj. Rezulton se kjo nuk është thjesht një dramatizim nga mjekët, por një realitet, dhe fjalët e tyre duhet të merren seriozisht.

1. Mund të shkaktojë probleme të qarkullimit të gjakut.

Kur vendosni një shirit gome në kyçin e dorës, ju zini enët e gjakut. Kjo ndërhyn në lëvizjen normale të gjakut në trup. Si rezultat, ju mund të zhvilloni sindromën e tunelit karpal i cili manifestohet në dhimbje të zgjatur dhe mpirje të gishtërinjve, përcjell portali rtv21.tv

2. Mund të çojë në një infeksion kërcënues për jetën.

Audree Kopp, nga SH.B.A., na tregoi se çfarë mund të ndodhë nëse vazhdimisht vëni lidhësen e flokëve në dorë. Ajo gjeti një gungë në rritje në dorë. Mjekja përcaktoi antibiotikë për të, por ato nuk ndihmuan dhe duhej t’i nënshtrohej një operacioni. Rezulton e bëni këtë për një kohë të gjatë, ajo dëmton lëkurën për shkak të fërkimit dhe ngjeshjes që shkakton.

3. Mund të prishë pamjen tuaj.

Po, nuk ka llogari për shijen, por vënja e lidhëseve të flokëve në dorë nuk është aspak elegante. Do të ishte shumë më mirë të zgjidhni disa byzylyk elegant ose orë që do t’i përshtaten më shumë look-ut tuaj./21Media