Mos i hidhni lëvozhgat e vezëve, ja përfitimet shëndetësore

Marrja e mjaftueshme e kalciumit dietik është e lehtë për shumicën e njerëzve.
Megjithatë, të tjerët nuk i plotësojnë kërkesat e tyre ditore për shkak të dietave kufizuese, marrjes së ulët të ushqimit ose mungesës së ushqimit. Për këta njerëz, burimet e lira të kalciumit si lëvozhgat e vezëve mund të jenë të dobishme.
Disa nga përfitimet e lëvozhgave të vezëve:
-Lëvozhgat e vezëve zakonisht përdoren si suplement kalciumi. Vetëm gjysma e një lëvozhgë veze mund të sigurojë kalcium të mjaftueshëm për të përmbushur kërkesat mesatare ditore të një të rrituri.
-Disa prova sugjerojnë se kalciumi në pluhurin e lëvozhgës së vezës mund të absorbohet më mirë se karbonati i pastër i kalciumit, duke e bërë atë një suplement efektiv të kalciumit.
-Marrja e pluhurit të lëvozhgave të vezës mund të përmirësojë forcën e kockave te njerëzit me osteoporozë. Një studim tregon se mund të jetë më efektiv se suplementet e karbonatit të kalciumit të pastruar.

– Suplementet nga membranat e lëvozhgave të vezëve ofrojnë lëndë ushqyese që mund të përmirësojnë shëndetin e kyçeve dhe kockave.
Për t’i konsumuar ato duhet fillimit t’i zieni mirë për të zhdukur çdo bakter të dëmshëm. Pasi të ziejnë mirë, mund t’i piqni në sobë për 15-20 minuta me temperaturë deri 100 gradë celsius.
Back to top button