A do të kishit kurajë të mjaftueshme për të bërë diçka të tillë?

A do të kishit kurajë të mjaftueshme për të bërë diçka të tillë?

Çdo vit prodhohen mbi 300 milion ton plastike dhe 200 miliardë kanaçe alumini, prej të cilave 50 për qind janë vetëm për përdorim të vetëm. Ky çift i ri nga Australia gjeti një mënyrë për të ndihmuar mjedisin dhe për të ruajtur për martesën e tyre të ëndrrave në të njëjtën kohë duke përdorur rimbursimet 10 për qind për kanaçete të ricikluara.

Leonie Starr dhe Matthew Porter kombinuan dashurinë e tyre për natyrën dhe sfidën e mbledhjes së parave për dasmën e ëndrrave të tyre duke mbledhur dhe ricikluar shishe plastike dhe kanaçe prej xhami e alumini, përcjell rtv21.tv.

Udhëtimi i tyre nuk filloi shumë kohë më parë. Qeveria e shtetit të Queensland, ku është nga Leonie, prezantoi një program të rimbursimit të enëve – që do të thotë se nëse sillni një shishe ose mund në një pikë ricikluese, ju merrni 10 cent për artikull, shkruan rtv21.tv.

Leonie dhe i fejuari e saj filluan këtë projekt në nëntor 2018 dhe qëllimi ishte të arrijnë shifrën  81,000 dollarë për ditën e tyre të madhe. Për ta bërë këtë ata duhet të riciklojnë 810.000 shishe dhe kanaçe. Dasma e tyre e ëndrrave përfshinte një vendpushim plazh në një ishull në Republikën e Vanuatit (ku Mateu i propozoi Leonie në mars 2018), strehim dhe ushqim për 35 mysafirë për pothuajse një javë dhe vetë ceremonia e dasmës.

Çifti filloi të shkëmbejë arritjet e tyre në faqen e tyre në Facebook të quajtur “Një Dasmë e Ricikluar” dhe mori shumë mbështetës individualë dhe biznese lokale për t’i ndihmuar ata të bënin ëndrrën e tyre të vërtetë. Sot, ata kanë goditur 60.000 shishe, e cila është ekuivalente me $ 6,000! Në faqen e saj të Facebook, Leonie gjithashtu ndan idetë se si të jetë më eko-miqësore në përgjithësi dhe mëson se si gjithçka mund të ripërdoret ose riciklohet.

Çifti planifikon të martohet në mars të vitit 2020.

Kjo histori është një frymëzim i madh dhe një shembull i shkëlqyer se si asgjë nuk është e pamundur. Leonie dhe Matthew sigurisht do të kenë diçka për t’u treguar nipërve dhe e mbesave!/21Media