Sasitë e vogla të ujit mund të ndikojnë në balancimin e ujit në trupat e tyre të vogël

Sasitë e vogla të ujit mund të ndikojnë në balancimin e ujit në trupat e tyre të vogël

Tani kur temperaturat janë të larta, me siguri mendoni t’i jepni pak ujë bebes për t’u freskuar, mirëpo ekspertët i kanë paralajmëruar prindërit të mos e bëjnë këtë sepse edhe sasitë më të vogla të ujit mund të shpijnë në fatalitet.

Ekspertët thonë se duke i japë qoftë edhe pak ujë bebeve nën gjashtë muajsh, ajo sasi mund t’ua mbingarkojë veshkat dhe pastaj të shpie në hiponatremi.

Ekspertët thonë se duhet t’iu jepni atyre vetëm qumësht gjiri ose formulë qumështi deri në muajin e gjashtë./21Media