Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me UNFPA dhe HERA kanë përgatitur broshurë në gjuhën shqipe dhe maqedonase me rekomandime dhe këshilla për gratë shtatzëna në kushte të pandemisë.

Në broshurë janë të shkruara këshilla për ruajtjen e shëndetit të grave shtatzëna dhe parandalimin e këtij virusi, cilat janë simptomat e koronavirusit, çka nëse gratë shtatzëna infektohen me Covid-19, nëse gratë shtatzëna janë në rrezik më të madh se të tjerët, nëse virusi mund të bartet te foshnja dhe informacione të tjera të dobishme, shkruan TV21./21Media

Afishet në gjuhën shqipe – http://zdravstvo.gov.mk/ëp-content/uploads/2020/05/4.-ALB-Broshura-za-bremeni-zheni-.pdf

– http://zdravstvo.gov.mk/ëp-content/uploads/2020/05/2.-ALB-Vremeni-preporaki-2020.pdf