Filloi me një martesë në kryeqytetin e Egjiptit, Kajro më 6 mars, tetë vjet pasi u takuan për herë të parë, 36-vjeçari Khaled dhe Peri, 35 vjeç, u martuan. Disa ditë më vonë, çifti nga Dubai u nis për në Kankin të Meksikës, me një shqetësim në botë, koronavirusi dukej një shqetësim i largët, pasi ende nuk ishte përhapur plotësisht në të gjithë globin.

Kështu që çifti ishin të kujdesshëm për të shmangur vendet e mbushura me njerëz, ata thonë se “nuk prisnin kurrë” kufizimet e udhëtimit që të ndikonin në planet e tyre.

Por në kohën kur ata po ktheheshin në shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe përmes Turqisë më 19 mars, shkalla e plotë po bëhej e dukshme.

“Ndërsa ishim në aeroplan kishim qasje në internet dhe pastaj filluam të merrnim mesazhe nga njerëzit” A do të keni mundësi të arrini në Dubai? Ka një ligj të ri, ata po ndalojnë shpërnguljet “, tha Peri.

Prapëseprapë, pasi ata ishin tashmë në ajër, ata supozuan se do të lejoheshin të udhëtonin. Por kur u përpoqën të hipnin në fluturimin e tyre lidhës në Stamboll, atyre iu thanë që nuk mund të hipnin.

Rregullat e reja kishin hyrë në fuqi kur u nisën nga Meksika.

Çifti u la i bllokuar në aeroport për dy ditë. Në Turqi nuk lejoheshin të largoheshin dhe të hynin në qytet.

Në pamundësi për të hyrë në Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe me fluturimet për në Egjipt të pezulluara, atyre u duhej një plan.

“Ne vendosëm të shikojmë në Google dhe të kontrollojmë të gjitha vendet që lejuan Egjiptianët pa vizë, dhe pastaj të kontrollojmë nëse ata kishin fluturime”, tha Peri. Duket se ata kishin vetëm një mundësi, Maldivet.

Një grup ishujsh me rërë të pastër të bardhë dhe ujë bruz në Oqeanin Indian, Maldivet njihet si një nga vendet më të bukura në botë. Khaled dhe Peri kishin menduar madje të shkonin atje për në muajin e tyre të mjaltit në vend të Meksikës.

Sidoqoftë, me këtë rast nuk ishte perspektiva e plazheve dhe mundësive.

“Ne filluam të kuptojmë se ekziston një barrë e madhe financiare, punët tona – ne nuk do të ishim në gjendje t’i kryenim ato mirë. Ne nuk i paketuam laptopët”, tha Peri. “Kur jeni në muajin e mjaltit nuk prisni të punoni shumë.”

Kur arritën në vendpushimin e tyre në ishull, çifti kuptoi se ata ishin vetëm një pjesë e vogël e të ftuarve, shumica e të cilëve prisnin fluturime në shtëpi.

Ndërsa të tjerët u larguan, hoteli u mbyll, dhe çifti u zhvendos në një ishull tjetër, ku ndodhi e njëjta gjë.

Ata e kanë kaluar muajin e fundit në një strukturë të veçantë izolimi të ngritur nga qeveria Maldivian në një vendpushim në ishullin Olhuveli.

Ata janë mirënjohës për autoritetet, të cilët po ngarkojnë një tarifë të ulur, dhe për stafin e vendpushimit.

Ka rreth 70 të tjerë në vendpushim, shumë prej të cilëve janë gjithashtu në muaj të mjaltit.

Dallimi i vetëm, sipas Peri, është se të tjerët “zgjodhën Maldivet si destinacionin e tyre të muajit të mjaltit – ne nuk e bëmë”.

Ata thonë se ata kanë arritur të vizitojnë plazhin “nja dy herë”, pjesërisht për shkak të shiut të gjatë sezonit dhe gjithashtu sepse ata janë duke agjëruar gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Të dy janë gjithashtu përsëri në punë, por luftojnë për t’u lidhur përmes wi-fi me thirrjet e konferencës.

Dhe ndërsa fluturonte për në Egjipt me një fluturim riatdhesimi mund të ishte një opsion, do të nënkuptonte një karantinë 14-ditore në një strukturë qeveritare – dhe akoma nuk ishte në gjendje të kthehej në shtëpinë e tyre në Dubai.

Ata po u bëjnë thirrje autoriteteve të Emiratet e Bashkuara Arabe për t’i ndihmuar ata dhe banorët e tjerë që janë bllokuar. Ata kanë bërë kërkesë për miratim për të udhëtuar nga portali zyrtar i qeverisë, por ende nuk do të marrin lejen.

Dhe, në çdo rast, nuk ka fluturime aktualisht në dispozicion.

Kur bëhet fjalë për koston e rritjes së udhëtimit, çifti ka vendosur “të mos bëj matematikë derisa të kthehen, sepse nuk e dinë se kur do të përfundojë”.

“Sa herë që u tregojmë njerëzve që kemi ngecur në Maldive, ata qeshin dhe ata janë si ‘nuk është situata më e keqe, uroj që të mund të jem në pozicionin tuaj”, shtoi Peri. “Nuk është aq e lehtë apo e lumtur, është padyshim shumë stresuese … “, u shpreh ajo.