Musk po shqyrton heqjen e platformës X në Evropë

Elon Musk, pronar i rrjetit social X, po shqyrton heqjen e platformës së njohur më parë si Twitter nga Evropa në përgjigje të rregullimit të ri të platformës së internetit në rajon, raportoi Business Insider.

Miliarderi diskutoi heqjen e disponueshmërisë së aplikacionit në Evropë ose bllokimin e qasjes së përdoruesve në Bashkimin Evropian, tha një person i njohur me informacionet e kompanisë për Insider.

Në gusht, Bashkimi Evropian miratoi Aktin e Shërbimeve Digjitale (DSA), i cili ndër të tjera vendos rregulla për të parandaluar përhapjen e përmbajtjes së dëmshme, për të ndaluar ose kufizuar disa praktika të synimit të përdoruesve dhe për të ndarë disa të dhëna të brendshme me rregullatorët dhe studiuesit e lidhur.

Back to top button