Muzeu Etnologjik i Kosovës, nga sot është pasuruar edhe me veshjen e gruas muslimane të Hasit. Kjo veshje u dorëzua nga sociologija Gentiona Gigollaj Shala, e cila  ka mbledhur elemente të veshjes hasjane nga gra të ndryshme, të cilat janë kombinuar dhe kanë formuar një tërësi të një kostumi unik,  i cili u mirëprit nga punonjësit e muzeut./21Media