Myslimanët në mbarë botën të dielën filluan të festojnë Fitër Bajramin, një festë që shënon fundin e muajit të agjërimit nën urdhra të rrepta të qëndrimit në shtëpi dhe nga frika e shpërthimit të koronavirusit, transmeton rtv21.tv.

Bajrami është zakonisht një kohë udhëtimi, mbledhje familjare dhe festohet pas disa javësh të agjërimit nga agimi deri në muzgu. Por këtë vit shumëkush mund të festojë vetëm në shtëpi me familjen e ngushtë, me frikën e virusit.

Këto janë disa nga pamjet e faljes së namazit të Fitër Bajramit nëpër Botë.