Ja si ndryshoi rrjeta e tyre

Ja si ndryshoi rrjeta e tyre

NASA ndërmori një eksperiment për të parë sjelljen e merimangave nëse ato do të merrnin drogë.

Agjencia e Hapësirës përdori LSD dhe marihuanë dhe më pas vëzhgoi se si këto insekte ‘deformuan’ rrjetën e tyre.

Merimangat e droguara rrjetën e tyre të zakonshme e krijuan në mënyrë krejt të ndryshme.

“Sa më shumë toksike që ishin, aq më shumë ato deformuan rrjetën e tyre në krahasim me rrjetën normale”, shkruan shkencëtarët.