Ato janë të mahnitshme...

Ato janë të mahnitshme…

Votat për konkursin “National Geographic 2017 Travel Photographer of the Year” kanë shpallur fituesit.

Ky konkurs vjetor nxjerr në pah diversitetin e planetit Tokë nëpërmjet mrekullive dhe banorëve të tij natyror dhe fotografitë fituese janë po aq frymëzuese sa vitin e kaluar, shkruan rtv21.tv.

Gjyqtarët shqyrtuan më shumë se 15 mijë fotografi nga udhëtarët për çmime në tre kategori: natyra, njerëzit dhe qytetet.

Çmimi i madh prestigjioz shkoi tek Sergio Tapiro Velasco i Meksikës për imazhin e tij joshës të një rrufeje, duke gjuajtur nga një re e hirit e vullkanit. Pamja e Velasco shënoi vendin e parë edhe në kategorinë e natyrës.

Norbert Fritz (Hungari) mori çmimin e lartë në kategorinë e Qyteteve për foton e tij, me titull “Nivelet e leximit” dhe F. Dilek Uyar (Turqi) fitoi kategorinë Popullore me imazhin e tij “Adhurimi”.

Vendet e para, të dyta dhe të treta në çdo kategori u dhanë respektivisht $ 2,500, $ 750 dhe $ 500. Velasco, fituesi i çmimit të madh, gjithashtu mori një udhëtim 10-ditor për dy persona në arkipelagën e Galapagos me Ekspedita Kombëtare Gjeografike./21Media