Tahir Emra mori çmimin vepër jetësore “Muslim Mulliqi”, ndërsa çmimi vjetor në fushën e arteve pamore mori Hysni Kransiqi.

Ndarja e çmimeve u bë nga ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi.

Në ndarjen e çmimeve, ministrja Dumoshi është shprehur se çmimet janë vlerësim i punës së artistëve që është bërë ndër vite. Ajo tha se krahas punës së këtyre ty krijuesve po ndihet e vogël.