Përdoruesit e “Google Photos”shpesh luftojnë me ndryshimet e shpeshta të ndërfaqes së papritur të Google, por tani po hapet një ndryshim i ri që sigurisht do ta bëjë ndarjen e imazhit shumë më të lehtë për të gjithë.

Ndryshimi, siç u pa nga përdoruesit e Reddit javën e kaluar, sjell një meny të përmirësuar të ndarjes që e bën më të lehtë gjetjen dhe zgjedhjen e aplikacioneve dhe kontakteve që dëshironi të përdorni për të ndarë fotot tuaja, përcjell portali rtv21.tv

Përmirësimi bën një ndryshim të vogël, por të rëndësishëm në mënyrën e zgjedhjes së destinacioneve të ndarjes. Fatmirësisht, është kaq intuitiv saqë mund të keni përdorur tashmë ndërfaqen e re pa e kuptuar fare.

Nëse keni ndërfaqen e re, ndarja e një imazhi tani ju paraqet dy rreshta ikonash, ashtu si më parë. Rreshti i sipërm është për ndarjen direkt në grupe ose kontakte individuale dhe rreshti i poshtëm është për ndarjen përmes çdo aplikacioni tjetër të përshtatshëm që keni instaluar.

Ndryshimi kryesor është se zgjedhja e një aplikacioni për ndarjen nuk kërkon më lëvizje në një listë potencialisht shumë të gjatë të aplikacioneve për të gjetur atë që po kërkon. Në vend të kësaj, ju paraqitet një përzgjedhje prej vetëm tre opsioneve të përdorura kohët e fundit e ndjekur nga një buton i ri i shënuar ‘më shumë’. Trokitja mbi ‘më shumë’ pastaj sjell një sirtar aplikacioni të cilin mund ta rrëshqisni lart për ta zgjeruar në një format me ekran të plotë duke lëvizur vertikalisht.

Këtu do të gjeni disa destinacione të preferuara për ndarjen në krye, të ndjekura nga një listë e plotë e aplikacioneve të përputhshme. Për më tepër, aplikacionet paraqiten këtu në mënyrë alfabetike më shumë sesa renditja në dukje e rastësishme e gjetur në zgjedhësin e mëparshëm të aplikacioneve horizontale.

Shumë përdorues kanë ndërfaqen e re tashmë, kështu që nëse nuk e keni akoma duhet të prisni ta merrni atë së shpejti. Nëse dëshironi një kujtesë të ndërfaqes së vjetër të ndarjes, provoni të ndani nga aplikacioni Google Maps i cili ende përdor rrotulluesin e vjetër horizontal./21Media