Shkollat në Podgoricë, Budvë, Ulqin, Mojkovc dhe Cetinje do të kalojnë në modalitetin online nga nesër për shkak të situatës së përkeqësuar me koronavirus.

Për shkak të situatës së pandryshuar, shkollat në Zhablak do të vazhdojnë të punojnë në distancë, por kopshtet do të punojnë rregullisht, njoftoi Ministria e Arsimit për Radion e Malit të Zi.

Sidoqoftë, nuk përjashtohet që të ketë një ndryshim në regjimin e tyre të funksionimit, dhe nëse dhe kur kjo të ndodhë, publiku do të informohet.

Më herët sot, u njoftua se shkollat në Podgoricë, Cetinje, Budvë, Ulqin dhe Mojkovc do të fillojnë të punojnë në distancë për të paktën dy javë nga nesër, pasi incidenca kumulative ka tejkaluar 800 njerëz të infektuar për 100.000 banorë.

Zhablaku, shkollat e të cilit kanë punuar në distancë për disa kohë, gjithashtu vazhdon me të njëjtin regjim pune, njoftoi Ministria e Arsimit.