Guri mendohet se ka vlerë deri në 500.000 dollarë

Guri mendohet se ka vlerë deri në 500.000 dollarë

Një smerald me peshë 1.6 kg është gjetur në Rusi Guri i çmuar është më i madh i zbuluar në 30 vite. Guri mendohet se ka vlerë deri në 500.000 dollarë.

Kristali i rrallë, që ka një madhësi dhe formë unike është gjetur në një thellësi 260 metra në Malyshevsky.

Vitin e kaluar kompania Rostec ka gjetur një gur me peshë 1.5 kg në të njëjtën minierë. Ndërsa, smeraldi me peshën më të madhe prej 2 kg është gjetur në vitin 1990.

Miniera e Malyshevskit është depozita më e madhe smeraldit në Evropë. Ajo përpunon 94.000 tonë minerale në vit,  përfshirë gurët e çmuar, raporton oranews.