Në këto qytete do ketë reduktime të ujit pas reshjeve të shiut

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” sh.a, sot ka informuar se si pasojë e reshjeve të dendura të shiut, Fushë-Kosova së bashku me Zonën Industriale, lagjja Kalabria, Obiliqi do të kenë redukime të ujit nga ora 10:00 deri në 16:00 dhe reduktime nga 20:00-04:00 të mëngjesit.
KRU “Prishtina” ka informuar se pozitë më e rënduar është komuna e Drenasit, por ka potencuar autocisternat do jenë aty për t’i furnizuar qytetarët me ujë.
“Të nderuar konsumatorë ju njoftojmë se si shkak i reshjeve të dendura atmosferike në afërsi dhe rreth liqenit të Ujmanit kemi ngritje të turbullirës së ujit në kanalin e Ibrit Lepencit. Impianti i Trajtimit të ujit në Shkabaj dhe Drenas, nuk kanë mundësi teknike të trajtojnë ujin për pije. Si pasojë e kësaj, Fushë Kosova së bashku me Zonën Industriale, lagjja Kalabria, Obiliqi do të ketë redukime të ujit duke filluar sot nga ora 10:00 dhe do zgjasë deri në 16:00, pastaj ujë do të keni nga ora 16:00- 20:00, pastaj reduktim nga ora 20:00-04:00 të mëngjesit. Në pozitë më të rënduar e kemi komunën e Drenasit, por autobotët/ autocisternat do jenë aty për t’i furnizuar qytetarët me ujë. Po ashtu edhe në Fushë Kosovë në kohën e reduktimit do të vendosim autobot për furnizim me ujë deri në tejkalimin e situatës.”, është bërë e ditur në njoftim.
Sipas KRU “Prishtina”, fshatrat e Podujevës do të kenë reduktime gjatë ditës, diku rreth 3 orë.
“Një situatë e tillë vazhdon deri në përmirësimin e situatës me turbullirë në kanal. Mbeteni të njoftuar , deri në vendimin e radhës, varësisht nga situata me reshje atmosferike!”, ka njoftuar tutje KRU “Prishtina”.

Back to top button