Çdo gjë e re në vitin e ri vlen edhe për WhatsApp. Disa ndryshime priten në vitin 2021, njëra prej të cilave po shkakton kritika të mëdha.

Lajmi goditi shumë përdorues të WhatsApp se nga 1 janari, nuk do të ketë WhatsApp në mijëra telefona celularë, transmeton rtv21.tv.

Pajisjet e vjetra me sistem Android dhe iPhone nuk do ta mbështesin më tutje versionin e fundit të aplikacionit, duke i detyruar përdoruesit e këtij aplikacioni ose të azhurnojnë sistemin e tyre operativ celular ose ta blejnë një smartphone të ri.

Përditësimi përfshin gjithashtu një ndryshim në kushtet e përdorimit, i cili prish më tej situatën. Ndërsa azhurnimet e tilla të GTC zakonisht kalojnë pa u vërejtur nga shumica e përdoruesve, kësaj here çdo përdorues duhet të pajtohet në mënyrë aktive – përndryshe WhatsApp nuk mund të përdoret më./21Media