Patriarku i Kishës Ortodokse serbe (KOS ) Irinej udhëheq liturgjinë në Patrikanën e Pejës

Patriarku i Kishës Ortodokse serbe (KOS ) Irinej udhëheq liturgjinë në Patrikanën e Pejës

Profesori universitar, Milazim Krasniqi ka kritikuar sesionin pranveror të Kuvendit të Kishës Ortodokse ku siç thotë ai pritet të miratojnë edhe dokumente ku shprehen qëndrime se “Kosova është tokë e shenjtë serbe”.

“Në Pejë (t’u Kosovës) ka filluar sesioni pranveror i Kuvendit të Kishës Ortodokse Serbe, i cili do ta zgjatë disa ditë. Krerët e KOS do të vizitojnë edhe qendra të tjera të Kosovës. Pritet të miratojnë edhe dokumente, ku do të konfirmojnë qëndrimin e tyre se “Kosova është tokë e shenjtë serbe.” Ndërsa në Tiranë po qëndron për vizitë kreu i Kishës së Moskës dhe gjithë Rusisë, patriarku Kiril. Gojëkëqinjtë mund të thonë se Serbia po e destabilizon Kosoven dhe se Rusia po e rritë ndikimin në rajon, pra edhe në Shqipëri e në Kosovë. “Ma jok!””, ka shkruar Krasniqi.

Kuvendi pas Pejës vazhdon me punë në Patrikanën e Beogradit./21Media

Irinej ankohet pse pak serbë po duan të kthehen në Kosovë