Ndjenja e të ushqyerit me dikë

Ndjenja e të ushqyerit me dikë

Ndarja e një vakti me miqtë ose familjen ka efekte shumë pozitive në sistemin tonë nervor, duke stimuluar prodhimin e endorfinave në tru sipas një studimi nga Oxford Economyics.

Ngrënia vetëm ndonjëherë mund të jetë përvojë relaksuese por nëse hani ushqim rregullisht vetëm, mund t’ju sjell trishtim ose pakënaqësi.

Sipas studimit të Oxford Economyics se nëse hani ushqim nën shoqërinë e të tjerëve ju ndiheni më të lumtur dhe më të kënaqur me jetën tuaj.

“Ndarja e një vakti me të tjerët është thelbësore sepse kur hani vetëm keni më pak dëshirë për të gatuar dhe për rrjedhojë jeni më pak të vëmendshëm për cilësinë dhe larminë e dietës,”-tha profesori i La Sapienza, Lorenzo Donini./21Media