Partitë politike nesër do të nisin edhe zyrtarisht fushatën pesë ditore për të parin e komunës së Podujevës.

Nexhmi Rudari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Shpejtim Bulliqi i Lëvizjes Vetëvendosje dhe Naim Fetahu i Partisë Demokratike të Kosovës janë në garë që të marrin mandatin afatshkurtër deri në zgjedhjet e ardhshme komunale 2021.

Javë më parë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka vendosur që fushata për zgjedhjet lokale në Podujevë të fillojë më 23 nëntor dhe të zgjasë deri më 27 nëntor.

Votimet në Podujevë mbahen pasiqë, kryetari i kësaj komune Agim Veliu ishte emëruar në postin e ministrit të Brendshëm të Qeverisë së Kosovës.

Zgjedhjet në Podujevë ishin paraparë të mbaheshin më 15 mars, por për shkak të epidemisë me koronavirus ato janë shtyrë për 29 nëntor.

Zgjedhjet për kryetar të Podujevës do të mbahen më 29 nëntor, kur do të votohet edhe për kryetar të Mitrovicës së Veriut.

Sipas vendimeve të presidentit të Kosovës për shpalljen dhe caktimin e datës së zgjedhjeve, organizimi dhe mbajtja e zgjedhjeve për kryetar në Podujevë dhe Mitrovicë Veriore duhet të bëhet në koordinim dhe bashkërendim me institucionet përkatëse në pajtim me Ligjin për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19 në Kosovës.

KQZ ka marrë vendim për kufizimin e shpenzimeve të fushatës zgjedhore, në të cilat kufiri i sipërm i shpenzimeve për subjektet politike në Komunën e Podujevës është 43.931 euro. Ky vendim mbështetet në listën preliminare të regjistrit civil, sipas të cilit në këtë komunë numri i votuesve të regjistruar është 87.863 votues.

Ndërsa, në Mitrovicën e Veriut, numri i votuesve të regjistruar është 23.180. Kjo komunë ka qenë pa kryetar që nga qershori i këtij viti, kur Goran Rakiq ishte zgjedhur ministër i Administratës dhe Vetëqeverisjes Lokale, duke dhënë kështu dorëheqje nga posti i kryetarit dhe ish-zëvendësi i tij, Aleksandar Spiriq ka marrë ushtrimin e detyrës zyrtare.