Pritet formimi i komisionit për Tribunalin e gjenocidit serb

Pritet formimi i komisionit për Tribunalin e gjenocidit serb

Deputetët e Kuvendit të Kosovës do të mblidhen nesër në një seancë plenare ku do të votohet për një rezolutë për gjeonicidin serb në Kosovë.

Seanca i ka 7 pika të rendit të ditës ku ndër të tjera është propozim rezoluta për gjenocidin, formimi i komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin, dhe pika tjera që lidhen për gjenocidin.

Pikat e rendit të ditës:

Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
Koha për pyetje parlamentare,
Shqyrtimi i Propozim-Rezolutës për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë,
Formimi i Komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë,
Vendimi për ndërtimin e Muzeut të Gjenocidit, tek ish – Fabrika e tjegullave,
Vendim për ndërtimin e Memorialit të dëbimit, tek Stacioni hekurudhor i Prishtinës,
Caktimi i Ditës së Gjenocidit./21Media