Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që nga sot qytetarët që hyjnë në vendin tonë të mos i nënshtrohen masës së vetizolimit shtëpiak për një javë.

Në vend të testimit të obliguar për CODID-19, për ata që hyjnë, do të jetë masa e kontrollit nga ekipet mjekësore të QKMF-ve të vendosura në pikat kufitare apo në QKMF-të brenda komunave.

Me këtë rast, ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj, drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani, ushtruesja e detyrës së kryeinspektores shëndetësore Nora Krasniqi dhe kryeinspektori i AUVK, Ibrahim Tërshnajku do të vizitojnë sot pikën kufitare në Vërmicë, për të parë implementimin e masave të reja për COVID-19.

Ndryshe, nga sot, si pjesë e masave të reja lehtësuese, do të hiqet edhe kufizimi i qarkullimit për qytetarët nga ora 21:00 deri në orën 05:00 të mëngjesit.