Përkundër masave dhe situatës me pandeminë COVID-19, numri i bashkatdhetarëve që ia kanë mësyrë Kosovës është mjaft i madh. Vetëm sot në Aeroportin e Prishtinës “Adem Jashari” pritet të realizohen 57 fluturime vajte-ardhje. E nga vikendi i kaluar e deri dje në Kosovë kanë arritur mbi 25 mijë udhëtar.

Zyrtari për informim në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, Bujar Gashi për  ka thënë se deri më 27 dhjetor pritet të realizohen 280 fluturime që kryesisht janë bashkatdhetar që vijnë për pushime nga Zvicra e Gjermania.

“Që nga vikendi që lamë pas, vërehet një rritje e numrit të udhëtarëve dhe po ashtu edhe i fluturimeve. Nga e shtuna deri ditën e mërkurë përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës kanë arritur mbi 25 mijë udhëtarë, ndërsa pritet që nga data 19 deri më datën 27 të këtij muaji të realizohen 280 fluturime… Numri më i madh i fluturimeve të udhëtarëve është nga Zvicra, kryesisht nga Bazel, Cyrih dhe Gjeneva dhe më pas vijon Gjermania… Fundjavën që lamë pas i kishim mbi 150 fluturime numri më i madh i tyre është nga shteti i Zvicrës…Sot gjatë ditës pritet të realizohen rreth 57 fluturime vajtje-ardhje ku prapë Zvicra mbetet një nga vendet me numrin më të madh të qytetarëve dhe fluturimeve”, ka deklaruar ai.

Gashi ka theksuar se të gjitha masat antiCOVID-19, të vendosura nga institucionet përgjegjëse në Kosovë, po respektohen me përpikëri.

“Secili qytetar që arrin në Kosovë duhet ta paraqesë testin PCR negativ përndryshe i kërkohet që udhëtari në fjalë të vetizolohet për 7 ditë”, ka thënë ai.

Pushimet verore nuk i kaloi në Kosovë, por Burim Hasani nuk e ka humbur mundësinë që disa ditë për fundvit t’i kalojë në vendlindje.

“Dashuria e madhe për vendin kemi nënën vëllezërit të gjithë…Nuk kemi mundur të vijmë (gjatë verës) do të qëndrojmë vetëm katër”, ka thënë ai.

E rrugën për vendlindje e kishte marrë edhe Fadil Zhitia, i cili tha se përkundër rrezikut nga pandemia, ai vendosi të vijë për festat e fundvitit në Kosovë.

“Mirë kaluam e kemi bërë një gabim verës që nuk kemi ardhur…Përkundër pandemisë kemi ardhur, fluturimi ka qenë i qetë, na kanë pritur mirë dhe na kanë informuar se duhet bërë testin pasi të shkojmë në komunat nga vijmë“, ka deklaroi ky bashkatdhetar.