Një peticion ka nisur kundër paraqitjes që Apple Maps po i bën Kosovës, të cilën e paraqet si pjesë të Serbisë.

Megi C e nisi këtë peticion për Apple Inc Apple, pasi është shumë shqetësuese që Kosova nuk shfaqet në Apple Maps.

“Ju vështirë se mund t’i shihni kufijtë e saj dhe gjëja më e keqe e kësaj është se ajo paraqitet si pjesë e Serbisë. Kjo duhet të ndryshojë sa më shpejtë që të jetë e mundur sepse Kosova është një vend i pavarur që nga viti 2008”, thuhet në njoftim.

https://www.change.org/p/apple-put-kosovo-on-apple-maps?utm_content=cl_sharecopy_23507415_en-GB%3A0&recruiter=1132293589&recruited_by_id=aa5b6ea0-c827-11ea-bee7-1d249d644b4d&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_initial&share_bandit_exp=skip-23507415-en-US