Plani i Nisma- AKR- PD për dretësinë

Plani i Nisma- AKR- PD për dretësinë

Koaliconi Nisma- AKR- PD synojnë që të sjellin reforma në drejtësi. Lideri i Nismës, Fatmir Limaj tha se duhet të matet performanca nga ajo hetuese deri tek Gjykata Supreme.

“Ne duam që një prokuroi të cilit ju kanë prishur pesë apo gjashtë aktakuza nuk mund të avancohet duhet kritere për zgjedhjen e gjyqtarëve dhe prokurorëve”, tha Limaj.

Ai e konsideroi si të domosdoshme dhe urgjente që gjyqtarët dhe prokurorët të kenë asistentë ose këshilltarë ligjorë./21Media