Komiteti Shkencor i Francës ka rekomanduar që vetëm një dozë e vaksinës është e mjaftueshme për njerëzit që tashmë kanë pasur koronavirus (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA).

Komiteti Shkencor i Francës ka rekomanduar që vetëm një dozë e vaksinës është e mjaftueshme për njerëzit që tashmë kanë pasur koronavirus (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA).

Behet e ditur se i kanë rekomanduar Qeverisë së Francës që njerëzve që kanë mbijetuar COVID-19 t’u jepet vetëm një dozë e vaksinës.

Franca është vendi i parë që bën një rekomandim të tillë në lidhje me vaksinimin e njerëzve që kanë mbijetuar COVID-19.

Ministria e Shëndetësisë e Francës njoftoi se që nga 27 dhjetori 2020, 2,056,572 njerëz në atë vend kanë marrë vaksinën kundër COVID-19, nga të cilat 443,148 edhe dozën e dytë.

Deri më tani ne Farnce jane shenuar 3,385,622 infeksione me koronavirus dhe 80,443 vdekje nga COVID-19./21Media