Një familje “gjahtare” e thesareve kanë gjetur dy pllaka gjigante ari me një vlerë totale prej 350,000 dollarësh.

Kunatët Brent Shannon dhe Ethan West zbuluan arin, me një peshë prej 3.5 kg, pranë Tarnagulla, në perëndim të Bendigo në Victoria.

Grupi së bashku me babain e Ethanit, Palin, madje mund të merrnin deri në 30 përqind më shumë para nëse i shesin rrobat një koleksionisti.

“Mendova se ishim në një shans. Unë isha shumë i emocionuar kur pashë tokën sepse ishte tokë e virgjër, që do të thotë se është e paprekur dhe nuk është minuar”, tha Brent për “Sunrise”.

“Ne e tërheqim materialin jashtë dhe e vendosim në sipërfaqe dhe pastaj e shtrijmë shumë hollë dhe e zbulojmë në atë mënyrë”, shtoi ai.
Ethan tha se ai ka gjetur ‘mijëra’ copa ari gjatë katër viteve të fundit që ai ishte minierë.

“Këto janë padyshim një nga gjetjet më domethënëse. Të kesh dy copëza të mëdha brenda një dite është mjaft e mahnitshme”, tha ai.

Brent tha se është një ndjenjë e papërshkrueshme të gërmosh një copë kaq të madhe ari.

Ai tha se është një ndjenjë lehtësimi dhe arritje.

Treshja filmoi aventurat e tyre të minierave, si pjesë e serisë së re të Shtatë, Hunters Gold./21Media