Autoritetet e Katarit informuan autoritetet në Australi se trembëdhjetë pasagjerë u morën nga fluturimi dhe u dërguan në aeroportin në Doha, ku u krye një ekzaminim i hollësishëm për të përcaktuar nëse ata ishin të lidhur me braktisjen e një foshnje të porsalindur, e cila ishte lënë në terminalin e aeroportit.

Australia sot dënoi autoritetet e Katarit për trajtimin e 13 udhëtarëve në fluturimin për në Sidnei të cilët iu nënshtruan një ekzaminimi të hollësishëm për të përcaktuar nëse ishin të lidhur me rastin e foshnjës së braktisur.

Pasagjerët e Qatar Airways në fluturimin 908 për në Sidnej iu nënshtruan një ekzaminimi të hollësishëm mjekësor në Aeroportin Hamad Doha dhe fluturimi u vonua.

Një nga pasagjerët tha se ata dëgjuan një mesazh në aeroplan në të cilin gratë ishin ftuar të largoheshin nga aeroplani.

Ministria e Punëve të Jashtme e Australisë i përshkroi veprimet e autoriteteve të Katarit si të papërshtatshme.

Incidenti është shumë shqetësues dhe i dhunshëm. Unë kurrë nuk kam dëgjuar për një rast të ngjashëm në jetën time. Ne kemi përcjellë pa dyshim pozicionin tonë tek autoritetet e Katarit“, tha ministrja e Jashtme Mariz Payne, duke konfirmuar se pret një raport të detajuar nga autoritetet e Katarit këtë javë për të marrë një vendim për hapat e ardhshëm, raporton AP.

Pas kthimit në Australi, udhëtarët nga Katari shkuan në karantinë, ku morën të gjithë kujdesin e nevojshëm mjekësor dhe ndihmën psikiatrike.

Fëmija i porsalindur nuk është identifikuar ende, por ajo u është dorëzuar shërbimeve kompetente mjekësore dhe sociale, njoftuan autoritetet në aeroportin në Doha.