Vera dhe dobësimi shkojnë dorë për dore

Vera dhe dobësimi shkojnë dorë për dore

Nëse mendoni se si të hiqni qafe kilogramët e tepërt, shkencëtarët besojnë se pirja e verës para se të bini në gjumë mund të ndihmojë.

Një studim i kryer në Universitetin Shtetëror të Uashingtonit tregon se vera dhe dobësimi shkojnë dorë për dore, në sajë të përbërësit të verës – resveratrolit.

Studimi tregon se resveratroli vepron në yndyrat e trupit, kështu që ato më lehtë “shpërndahen” në organizëm.