Nokia do t’i shkurtojë rreth 14 mijë vende pune

Gjiganti finlandez i telekomunikimeve, Nokia, do t’i shkurtojë mes 9.000 deri në 14.000 vende të punës deri në fund të vitit 2026, për t’i ulur shpenzimet.

Njoftimi është bërë pasi kompania ka regjistruar 20 për qind rënie në shitje në periudhën korrik- shtator.

Kompania ia ka atribuuar uljen, zvogëlimit të kërkesës për pajisje të gjeneratës së pestë të komunikimeve (5G) në tregjet e Amerikës Veriore.

Aktualisht kompania i ka 86.000 punëtorë në gjithë botën, por e ka shkurtuar numrin e stafit qysh prej vitit 2015.

Nokia ka thënë se dëshiron t’i ulë shpenzimet mes 800 milionë euro deri në 1.2 miliard euro deri më 2026.

Nokia ishte dikur prodhuesi më i madh i celularëve në botë, por nuk arriti të parashikonte popullaritetin e telefonave me ekran me prekje me internet si iPhone i Apple dhe Galaxy i Samsung dhe u rrëzua nga rivalët ./21Media

Back to top button