Tetë trika që çdo shofer duhet t'i dijë

Tetë trika që çdo shofer duhet t’i dijë

Të jesh shofer me përvojë nuk do të thotë që ti di gjithçka që duhet për makinat. Por, janë ca gjëra që duhet të mos harrohen kur vozisni.

Më poshtë shihni disa gjëra interesante që duhet t’i dini dhe mbani mend, sepse janë mjaft të dobishme, shkruan rtv21.tv

Ruani karburantin duke hequr peshën e padëshiruar në veturë

Kur keni më shumë peshë në makinë harxhohet më shumë karburanti, sepse motori duhet të djegë shumë lëndë djegëse për të përshpejtuar dhe për të mbajtur veturën në lëvizje.

Përdorni shampon për larjen e enëve për të hequr yndyrën nga dritaret

Çdo gjë nga tymi i cigareve dhe gjurmët e gishtave, tek pështyma e qenve, mund të jetë e vështirë për t’u larguar në një afat të gjatë, madje edhe me një pastrues të mirë. Por, duke përdorur shamponin e enëve pastrimin e xhamave mund ta bëni shumë më lehtë.

Përdorni një hije të lëvizshme në xham për të bllokuar diellin (ky është mashtrim pilot)

Ndonjëherë dielli është rrezik real për të gjithë shoferët. Për fat të mirë, ka një mënyrë të lirë për të larguar problemin: një hije e luajtshme. Kjo gjë në fakt është përdorur nga pilotët për vite me radhë, kështu që dobia e tij është vërtetuar vazhdimisht. Është e lirë dhe do të bëjë përvojën tuaj gjatë verës shumë më të lehtë dhe më pak stresuese, përcjell rtv21.tv

Çorape mbi fshesat e xhamit

Dalja nga shtëpia herët në mëngjes gjatë dimrit mund të jetë e vështirë, sidomos kur shkoni në makinën tuaj dhe jo vetëm që xhami juaj është ngrirë, por edhe fshesat e tij. Një tip i dobishëm për t’i mbrojtur ato nga ngrirja gjatë natës është t’i tërhiqni dhe t’i mbuloni me çorape të vjetra. Kjo do t’i mbajë të mbrojtur nga bora, akulli, shiu dhe nga ftohtësia ekstreme (brenda arsyes, natyrisht).

Përdorni GPS për të kujtuar se ku keni parkuar veturën

Një mënyrë e sigurt për të kujtuar se ku e keni lënë veturën tuaj është të përdorni GPS-në e telefonit tuaj. Vetëm bëni pin it në hartë dhe relaksohuni, ju jeni të sigurt dhe ju nuk keni nevojë të kujtoni saktësisht se ku keni parkuar veturën!

Hiqni ndryshkun me Coca-Cola

Meqë kjo pije gjendet kudo, është e dobishme dhe e lirë për të hequr ndryshkun nga metalet dhe lidhjet e tyre. Vetëm spërkasni sipërfaqen e ndryshkur me pije dhe pastaj përdorni një furçë për ta fërkuar atë. Aplikoni dhe pastroni sipas nevojës. Mos harroni të pastroni zonën e pastruar me ujë pasi të keni përfunduar.

Mbajeni telekomandën e makinës suaj të ndarë nga çelësat 

Ky është një kuptim më i zakonshëm se çdo gjë, por shumica e sistemeve moderne të alarmit të makinave kanë një sistem të integruar për të parandaluar vjedhjet e makinave, duke mbyllur gjithçka në makinën tuaj nëse e përdorni. Është veçanërisht e dobishme për ta mbajtur atë të ndarë nga çelësat e makinës nëse dikush vendos të marrë një udhëtim në veturën tuaj ose, nëse për çfarëdo arsyeje i keni lënë çelësat brenda makinës.

Mos e ndizni veturën menjëherë gjatë dimrit

Ashtu si edhe çdo gjë, bateritë e makinave gjatë dimrit gëzojnë në të vërtetë temperaturë jashtëzakonisht të ftohtë. Në fakt, ato temperatura me të vërtetë të ftohta gjatë dimrit mund të jenë shumë të dëmshme për baterinë tuaj të makinës nëse nuk e ngrohni atë fillimisht./21Media