Mos e mbushni shtëpinë tuaj me baktere

Mos e mbushni shtëpinë tuaj me baktere

Pas një dite të gjatë në punë, gjëja e parë që doni të bëni është të rehatoheni në shtëpi. Madje ndonjëherë dëshironi vetëm të futeni në shtëpi dhe as mos të hiqni këpucët fare. Por e keni parasysh sa e rrezikshme mund të jetë kjo? Nëse ju e bëni shpesh këtë gjë, po mbushni shtëpinë tuaj me baktere të cilat mund t’ju rrezikojnë shëndetin.

Në shumë vende të botës është zakon që të hyhet brenda me këpucë, por jo në Turqi, Kosovë apo vende tjera sidomos ato të Ballkanit.

Sipas një studiuesi mikrobesh në Universitetin e Arizonës, një këpucë përmban mesatarisht 421 mijë lloje të ndryshme bakteresh. Disa prej tyre mund të jenë aq të rrezikshme sa mund t’ju bëjnë të sëmureni keq.

E Coli mund të jetë një prej këtyre baktereve, e cila nëse futet në organizëm mund të jetë vërtetë e rrezikshme./21Media