Çështja e maskave u bë sërish temë debati mes dy partive opozitare Vetëvendosje dhe PDK-së, ku deputeti i VV-së, Eman Rrahmani akuzonte partinë e Kadri Veselit se po e mbështesin në heshtje Qeverinë Hoti.

“E PDK-ja si opozitë në thonjëza që është këtë qeveri që e ka në dorë ka zgjedhur armën e vetme që e ka në dorë, të heshtë. Për besë, duhet t’i vijë turp, por këta as nuk skuqën e as nuk iu vjen marre, sepse iu shkon ky rol. Publikisht në opozitë, faktikisht janë edhe më të fortë se kryeministri i kësaj ‘qeveri Koti’ në vendimmarrje. Si të kritikojnë kur e dinë se çfarë gjendje e kanë lënë sistemin shëndetësor. ‘Hej iu kemi lënë 60 mijë maska’, mburrej një deputet i kësaj partie, afër kishte ish-ministrin, e i cili nuk është i fushës se ky numër nuk bën punë as për një ditë, e as për personelin shëndetësor”, tha ai.

Por atij i reagoi deputetja e PDK-së, Ganimete Musiliu, e cila akuzoi deputetin se po manipulon me shifra.

“Nëse Uran Ismaili i ka lënë 60 mijë maska dhe ato vlejnë vetëm për një ditë, Arben Vitia e ka shpall tenderin për 160 mijë maska dhe vlejnë vetëm për dy ditë. Edhe një herë po iu them të mos manipulojnë me shifra dhe mos shesin moral për diçka që s’e kanë bërë kurrë. Thjesht duhet të jenë mirënjohës me atë çka kanë gjetur nga Uran Ismaili dhe falë tij edhe sot shëndetësia po arrin të përballojë fluksin e rritjes së infektuarve”, tha ai.

Seanca është duke vazhduar e në anën tjetër, Qeveria është duke mbajtur mbledhjen e thirrur nga kryeministri Avdullah Hoti.