Deskoska nuk viziton paralelet në objektet e ndara

Deskoska nuk viziton paralelet në objektet e ndara

Nxënësit shqiptarë të shkollave të mesme në Kumanovë mësojnë edhe në kontejnerë. 12 paralelet e drejtimit të mjekësisë në shkollën e mesme teknike “Nace Bugjoni” edhe këtë vit të ri shkollor po e fillojnë me mungesë të hapësirave dhe kushteve tjera elementare për mësim.

“Është një ndjenjë tepër e keqe sepse nuk i kemi kushtet e plotësuara, dëshirojmë edhe ne të mësojmë së të gjithë nëpër shkollat tjera. Të kemi një arsim më të mirë për neve nxënësit që mos të mësojmë më nëpër kontejnerë, por secili të mësoj në klasat përkatëse”, tha Ardian Amdiu, Nxënës.

Në ditën e parë të vitit të ri shkollor, Ministrja e Arsimit Renata Deskoska vizitoi disa shkolla, por nuk gjeti kohë të shikojë për së afërmi se në çfarë kushtesh zhvillohet mësimi tek paralelet në gjuhën shqipe, shkruan TV21.TV

“Këtu më thane se do të jetë të ftuar nxënësit që mësojnë në gjuhën maqedonase edhe gjuhën shqipe. Insistimi im ishte që kur të vizitoj një shkollë të takoj nxënës të të gjitha etniteteve. Organizatori i kësaj ngjarje më tha se këtu do ta kem këtë mundësi. Ka probleme serioze me kushtet, në të cilat mësojnë fëmijët pavarësisht përkatësisë etnike”, u shpreh Renata Deskoska, Ministre e Arsimit.

Profesori Shyqeri Xhaferi thotë se edhe ky shtator i gjeti vetëm me premtimet e Ministrisë së Arsimit për investime, andaj janë angazhuar vetë për meremetimin e pjesës së kontejnerëve që gjendet prapa objektit shkollor.

“Megjithatë, mësimin ne e zhvillojmë me mundësitë tona, të cilat i kemi, duke bërë disa investime. Prej shkollës amë na kanë ndihmuar me të holla, mirëpo kemi financuar edhe vet, disa donatorë e disa prind arsimdashës na kanë ndihmuar duke i shtruar me pllaka të dy korridoret”, tha Shyqeri Xhaferi, Profesor.

Kjo shkollë është e stërmbushur me nxënës, ku këtë vit do të vijojnë mësimin 1078, prej të cilëve 280 nxënës kanë filluar vitin e parë shkollor në drejtimet e mjekësisë, makinerisë dhe elektro-teknikës. Sipas profesorëve, në këtë shkollë profesionale kushtet nuk janë të mira dhe hapësirat janë të pamjaftueshme në raport me numrin e shkollarëve të mesëm në Kumanovë./21Media