Komuna e pare ne Kosove qe prodhon energji përmes rrezeve të diellit

Komuna e pare ne Kosove qe prodhon energji përmes rrezeve të diellit

Në Obiliq u përurua projekti për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ri-përtëritshme. Kështu, Obiliqi bëhet komuna e parë në Kosovë që prodhon energji nga rrezet e diellit. Projekti ka kushtuar 16 mijë e 300 euro dhe u financua nga Giz Kosova dhe komuna e Obiliqit.(Teksti- Fitore ADEMI, kamera-   Fidan BAJRAMI)./21Media