"Vuçiq nuk ka të drejtë të ndryshojë kufijtë e Serbisë"

“Vuçiq nuk ka të drejtë të ndryshojë kufijtë e Serbisë”

Lideri i Dverit, Boshko Obradoviq, kërkoi sot përsëri një seancë të jashtëzakonshme për Kosovën.

Ai u tha gazetarëve në Beograd se Kuvendi i Serbisë asnjëherë nuk miratoi ndonjë platformë në bazë të së cilës presidenti Aleksandar Vuçiq mund të kryejë negociata.

Obradoviq tha se Vuçiq nuk ka të drejtë të ndryshojë kufijtë e Serbisë “për të negociuar fshehurazi dhe për të ndryshuar” tonën për tonën “dhe se ai nuk ka të drejtë të njohë pavarësinë e Kosovës.

Ai gjithashtu pohon se Vuçiq po negocion për njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe për atë që Kosovës t’i bashkohen pjesë tjera të Serbisë, “komuna e tërë e Preshevës, tetë fshatra në komunën e Medvegjës dhe Bujanovcit”.

Edhe deputetit i Partisë Popullore SDS, Miroslav Aleksiq u tha gazetarëve se nuk ka pasur diskutime për Kosovën që shtatë vjet në Kuvendin e Serbisë./KP