Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) thotë se ka ndaluar hulumtimin e saj për potencialin e ilaçeve të malaries hidroksilklorine si një trajtim për koronavirusin.

Sipas tyre, gjetjet e fundit “treguan se hidroksilklorina nuk rezulton në uljen e vdekshmërisë së pacientëve të shtruar në COVID-19”.

Hidroksilklorina ka kohë që është përdorur për të trajtuar malarinë, lupus dhe artritin, por nuk ka asnjë provë të efikasitetit të saj kundër Covid-19.