Qeveria Kurti është kritikuar për pasivitet në procedimin e agjendës legjislative për miratim në Kuvend, gjatë 50 ditëve të funksionimit me kompetenca të plota.
Në ekzekutiv arsyetohet me shkarkimin dhe kohën e shkurtër, ndërsa analistët politikë thonë se qeveria në detyrë nuk ka të drejtë dhe mandat të procedojë iniciativa ligjore./21Media