Fotografi zbulon skenën prekëse

Fotografi zbulon skenën prekëse

Orangotangu i cili jeton në një zonë pyjore të mbrojtur në Borneo, u pa duke u përkulur përpara dhe duke i dhënë një ndihmë njeriut që kishte qenë në lumin me baltë.

Pamjet befasuese u morën nga fotografi Anil Prabhakar, nga Indonezia, i cili kishte qenë në një piknik me miqtë e tij kur pa skenën prekëse.

Prabhakar më vonë zbuloi se burri punonte për Fondacionin Survival Borneo Orangotangu – një organizatë jofitimprurëse që synon të mbrojë speciet e rrezikuara.

Punëtori po pastronte gjarpërinjtë në përpjekje për të ruajtur orangutanët. Sidoqoftë, fotografi zbuloi se burri nuk pranoi dorën e orangutan pasi ishte një kafshë e egër.

Dikush i tha atij se kishte një gjarpër në lumë. Mbrojtësi shkoi atje dhe pastroi shkurret. Një orangotangu erdhi, iu afrua dhe i dha dorën. Kur mbrojtësi po largohej, e pyeta pse nuk ia dha dorën dhe më tha ‘është një kafshë e egër, jo ajo me të cilën jemi njohur'”, tha fotografi.

Fondacioni Survival i Borneo Orangotangu është një organizatë jofitimprurëse indoneziane e themeluar në 1991. Fondacioni, i cili ka 400 anëtarë të stafit, aktualisht është duke u kujdesur për gati 650 orangotangë./oranews