Ambasadori i Italisë në Prishtinë, Nicola Orlando reagoi pas sulmit terrorist që ndodhi sot në Kongo, ku vdiq ambasadori italian, Luca Attanasio, si dhe një karabinier që e shoqëronte atë.

“Bashkëndien me familjet e Ambasadorit në Kinshasa, Luca Attanasio, Karabinierit, Vittorio Lacovacci dhe shoferit të tyre, të cilët, gjatë kryerjes së detyrës, ishin sot viktima të një sulmi frikacak afër Gomas”, shkroi Orlando në Twitter.

Motivi i sulmit ku vdiq Luca Attanasio ende nuk është i qartë.