Një grua 90-vjeçare nga Irlanda e Veriut është bërë personi i parë në botë që ka marrë vaksinën Pfizer / BioNTech Covid jashtë kushteve të provës – duke shënuar fillimin e programit të vaksinimit masiv të Mbretërisë së Bashkuar.

Margaret Keenan, nga Enniskillen, tha se ndihej “aq e privilegjuar” për të marrë vaksinën në Spitalin Universitar, Coventry.

Qendrat në Mbretërinë e Bashkuar do të vaksinojnë personat mbi 80 vjeç dhe disa nga personeli shëndetësor dhe të kujdesit.

Programi synon të mbrojë më të ndjeshmit dhe të kthejë jetën në normalitet.

Matron May Parsons administroi vaksinën e zonjës Keenan në 06:30 GMT.

Keenan tha: “Ndihem kaq e privilegjuar që jam personi i parë i vaksinuar kundër Covid-19, është dhurata më e mirë për ditëlindjen e hershme që mund të uroj sepse do të thotë që më në fund mund të pres të kaloj kohë me familjen dhe miqtë e mi vitin e ri pasi isha vetë për pjesën më të madhe të vitit “.

“Nuk mund ta falënderoj mjaftushëm May dhe stafin e NHS që më kanë shikuar jashtëzakonisht shumë, dhe këshilla ime për këdo që ofron vaksinën është ta marrë – nëse mund ta marr unë në 90 vjeç atëherë edhe t’i mund ta bësh atë.”

Mbretëria e Bashkuar është vendi i parë në botë që fillon të përdorë vaksinën Pfizer pasi rregullatorët miratuan përdorimin e saj javën e kaluar ./21Media