Duke vënë shëndetin dhe sigurinë në rend të parë “IFA Berlin” ka vendosur që të riorganizojë eventin 3-ditor i cili do të mbahet nga 3 deri më 5 shtator me një numër të limituar të pjesëmarrësve.  Duke u përqendruar në çështjet kryesore, Edicioni Special IFA 2020 do të përkrahë brende, prodhues, mediat si dhe shitës me pakicë për t’u lidhur dhe festuar inovacionet elektronike për konsumatorët si dhe pajisjet shtëpiake. IFA do të organizojë katër aktivitete: Konferencën Globale për Media rreth brendeve kryesore si dhe konferencat për media, prezantimi “IFA Global Markets”, platformën e inovacionit “IFA NEXT” përmbush “IFA SHIFT Mobility” IFA Biznesi, përcjell portali rtv21.tv

Berlin – 19 maj 2020 – IFA-s i është dhënë drita e gjelbër që të organoni që të organizoi eventin i cili do të mbahet në këtë vit në Berlin, bazuar në një koncept të veçantë i cili vendos në rend të parë shëndetin dhe sigurinë. Ngjarja e cila do të zhvillohet gjatë tri ditëve, nga 3 deri më 5 shtator, IFA-2020 Edicioni i Veçantë do t’i përshtatet kufizimeve të vendosura për shkak të pandemisë COVID-19. Në këtë aktivitet do të ketë numër të kufizuar të pjesëmarrësve dhe do të përqendrohet në katër funksionet thelbësore globale të IFA-s, të cilat janë:

1. Paraqitja e brendeve inovative;

2. Platforma për teknologjitë kryesore

3. Aktivitet mbështetës për OEM dhe ODM si dhe

4. Prezantimi i përbashkët i brendeve dhe shitësve.

IFA 2020 do të jetë mundësi e mirë që prodhuesit e pajisjeve elektronike për konsumatorët dhe industritë e pajisjeve shtëpiake që të paraqesin produkte dhe shërbime të reja direkt në media dhe përmes tyre te konsumatorët dhe tregtarët. Ngjarja vjen gjithashtu në një moment të rëndësishëm për markat, prodhuesit dhe shitësit me pakicë në të gjithë botën, vetëm përpara sezonit më të rëndësishëm të blerjeve të vitit që shtrihet nga e Black Friday dhe Dita e Beqareve deri në Cyber Monday, Krishtlindje dhe më gjerë.

Jens Heithecker, Drejtori Ekzekutiv i IFA-s në Berlin, tha se industria e teknologjisë ka nevojë për shfaqjeje të inovacionit.

 “Pas gjithë anulimeve të ngjarjeve gjatë muajve të fundit, industria jonë ka nevojë urgjente për një platformë ku mund të shfaqë inovacionin e saj, në mënyrë që të mund të rikuperohet dhe të kthehet. Rimëkëmbja e industrisë sonë fillon këtu në IFA Berlin. “Ngjarjet virtuale ishin të dobishme, por atyre u mungonin përvojat praktike dhe lidhjet njerëzore që i bëjnë ngjarjet si IFA Berlin tepër të dobishme”, tha Heithecker.

Koncepti për IFA 2020 u zhvillua në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet e shëndetit publik në Gjermani për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e të gjithë pjesëmarrësve. Organizatorët do të sigurohen që distancimi shoqëror, kontrolli i kujdesshëm i turmës dhe masa të tjera efektive të higjienës publike janë në nivel. Si rezultat, IFA 2020 nuk do të jetë i hapur për publikun, por do të zhvillohet si një ngjarje vetëm me ftesë.

Katër Ngjarje, Një IFA

IFA e këtij viti do të drejtohet në mënyrë efektive si katër ngjarje më vete, me jo më shumë se 1.000 pjesëmarrës për çdo ngjarje në ditë. Ndërsa organizatorët shpresojnë se situata e përgjithshme e shëndetit publik do të përmirësohet nga tani deri në shtator edhe pse do te respektohen masat strikte te sigurisë për pjesëmarrësit!/21Media