Inspektorati konstaton shkelje, Sindikata flet për largime nga puna

Inspektorati konstaton shkelje, Sindikata flet për largime nga puna

Shumë biznese private në Kosovë, si pasojw e pandemisw  dhe vendimeve qeveritare pwr kufizim tw lwvizjes, kanë ndërprerë veprimtarinë e tyre.

Por, sipas Inspektoratit të Punës nga rreth 1500 inspektime të bëra në teren, në kompani të ndryshme, është hasur në shkelje të shumta.

Edhe në Sindikatën e Pavarur të Sektorit Privat bënë me dije se janë njoftuar për shkelje tw tw drejtave tw punëtorëve, deri te largimet nga puna. (Teksti- Albulena NUHA, kamera- Lulzim FANA )./21Media