Parada e karnavaleve në Rio de Janeiro, e cila do të mbahet shkurtin e ardhshëm, është shtyrë për një kohë të pacaktuar, thonë organizatorët.

Shkollat samba të përfshira në paradë kishin paralajmëruar më parë se do të ishte e vështirë të organizoheshin pa një vaksinë.

Karnavali i Rios tërheq miliona vizitorë çdo vit, përcjell portali rtv21.tv

Brazili ka qenë një nga vendet më të prekur nga pandemia me 4.5 milionë infeksione dhe më shumë se 138,000 vdekje.

Jorge Castanheira, presidenti i ligës samba Liesa tha që shkollat nuk do të kishin kohë për t’u përgatitur ose organizuar për ngjarjen e shkurtit.

“Ne po kërkojmë një zgjidhje alternative, diçka që mund ta bëjmë kur është e sigurt për të kontribuar në qytet. Por ne nuk jemi aq të sigurt për të caktuar një datë,” tha ai.

Njoftimi vlen për ngjarjen zyrtare të karnavalit të Liesa por nuk vlen për partitë lokale në rrugë që zhvillohen në të njëjtën kohë. Tani është e paqartë nëse ato do të lejohen të ndodhin.

Ekziston shqetësimi se ndikimi ekonomik i karnavaleve të vonuara të Brazilit mund të godasë familjet që varen nga ngjarjet për të ardhurat. Turizmi përfaqëson rreth 8% të PBB-së së Brazilit.

Parada e karnavaleve në São Paulo tashmë është shtyrë me tetë muaj deri në tetor 2021.

Brazili ende po regjistron mijëra infeksione të reja çdo ditë. Të enjten vendi regjistroi 32,817 raste dhe 831 vdekje.

Në hapjen e Asamblesë së KB më parë këtë javë, Presidenti Jair Bolsonaro hodhi poshtë kritikat për trajtimin e tij të pandemisë.

Në një fjalim të regjistruar paraprakisht, fajësoi mediat për shkaktimin e panikut dhe “politizimin” e pandemisë./21Media