Të të bien flokët është diçka normale që prek çdokënd në faza të caktuara të jetës. Regjimi ushqimor i varfër, përdorimi i produkteve të pakontrolluara për flokët, ekspozimi i tepërt në diell, lyerjet e shpeshta dhe abuzimi me  tharësen janë disa prej shkaqeve kryesore që shkaktojnë rënien e flokëve. Ndoshta nuk e keni çuar ndërmend më parë, por produkti që parandalon rënien e flokëve ka qenë gjithmonë në kuzhinën ose kopështin tuaj. Natyra na ofron pafundësi zgjedhjesh, por limoni është produkti ideal që arrin të parandalojë rënien dhe t’i forcojë ato.

Limoni është një burim i rëndësishëm i vitaminës C, vitaminës B, acidit folik dhe mineraleve të tjera të rëndësishme. Rivendos balancin natyral të pH-it të skalpit të kokës, eleminon qelizat e vdekura, ushqen folikulat, eleminon zbokthin dhe parandalon rënien.

Ja si mund ta përdorni limonin për parandalimin e rënies së flokëve:

Për këtë trajtim ju duhet një vezë dhe një kokërr limoni. Rrihni vezën dhe më pas shtojini lëngun e shtrydhur të një limoni. Aplikojeni mbi flokë të lagur dhe masazhoni kokën për disa çaste. Më pas mbështilleni me një qese dhe lëreni të veprojë për disa 30-40 minuta. Ky trajtim është shumë efektiv pasi kombinon proteinat e vezës me ushyqesit e limonit.