I dërguari special i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për COVID-19, parashikon një valë të tretë të pandemisë në Evropë në fillim të vitit 2021.

Ai ka thënë se kjo do të bëhet nëse qeveritë i përsërisin masat, që sipas tij, ishin dështim për parandalimin e valës së dytë të infeksioneve, transmeton rtv21.tv.

“Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës, pasi vunë valën e parë nën kontroll”, tha David Nabarro i OBSH-së në një intervistë për gazetat zvicerane.

“Tani kemi valën e dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e nevojshme, ne do të kemi një valë të tretë në fillim të vitit të ardhshëm”, tha Nabarro.

Evropa për pak kohë u gëzua duke u mbytur nivelet e infeksioneve që tani po rriten përsëri: Gjermania dhe Franca të shtunën panë raste që u rritën me 33,000 së bashku, Zvicra dhe Austria kanë mijëra raste çdo ditë, ndërsa Turqia raportoi një rekord të 5,532 infeksioneve të reja./21Media