Është vlerësuar si gjëja më e mirë që është bërë ndonjëherë

Është vlerësuar si gjëja më e mirë që është bërë ndonjëherë

Në verë pothuajse secili është në kërkim të një mënyre se si të zbavitet dhe të qetësohet në një ditë të nxehtë. Por, më e vështirë është për personat të cilët kërkojnë kujdes më të veçantë.

Në sajë të këtij parku të ri që quhet Island Inspiration Morgan në San Antonio, Texas, njerëzit me nevoja të veçanta gjithashtu mund të iu bashkohen argëtimit veror!

Deri më tani parqet e ujit ishin të paarritshëm për personat me nevoja të veçanta, por Ishulli i frymëzimit të Morganit synon të ndryshojë të gjitha, sepse është parku i parë i ujit i projektuar posaçërisht për njerëzit me me nevoja të veçanta, shkruan rtv21.tv.

“Qëllimi ynë është të sigurojmë një eksperiencë të shkëlqyeshme për mysafirë në një mjedis gjithëpërfshirës, të sigurt, të rehatshëm dhe jo shumë të mbushur me njerëz”, thotë themeluesi i parkut Gordon Hartman, i cili ka punuar me mjekë, prindër, mësues, terapistë kujdestarë në mënyrë që të krijojë një shtrirje për njerëzit me të gjitha varietetet e aftësisë së kufizuar.

Vendi ofron rrathë të gjurmueshëm që i lejojnë prindërit të gjejnë fëmijët e tyre dhe gjithashtu siguron karriget me rrota të ajrit, të cilat familjet mund të marrin me qira pa pagesë. Çdo pjesë e parkut është e aksesueshme me rrota dhe fëmijët me “nevoja të veçanta” mund të hyjnë në park. Parku madje ka aftësinë për të shpejt të ndryshuar ngrohjen e ujit në mënyrë që të akomoduar mysafirët të cilët janë të ndjeshëm ndaj të ftohtit!

“Ishulli i Frymëzimit të Morganit premton t’u japë individëve me nevoja të veçanta fizike ose njohëse një vend ku ata mund të spërkaten dhe të luajnë pa barriera”, tha Gordon.
Gjithsesi ky park nuk po konsiderohet si park i posaçëm, por një park gjithëpërfshirës./21Media