Nëse hidhni mbeturina në parkun kombëtar, Thai, mbeturinat tuaja mund të kthehen për t’ju ndjekur.

Epo, jo saktësisht e përhumbur, por do të dërgohen në shtëpi si një kujtesë e theksuar se kur të dilnit në natyrë, më mirë të pastroni pas vetes.

Autoritetet në Parkun Kombëtar të njohur Khao Yai pranë Bangkok do të fillojnë t’i dërgojnë mbeturina përsëri në adresat e atyre që i kanë lënë.

Shkelësit gjithashtu do të regjistrohen në polici, transmeton rtv21.tv.

Vizitorët në park duhet të regjistrohen me adresat e tyre, duke e bërë më të lehtë për rojet nëse kanë lënë mbeturina.

Ministri i mjedisit në Tajlandë, Varawut Silpa-archa postoi në llogarinë e tij në Facebook fotografi të mbeturinave të mbledhura në parcela kartoni.

“Plehrat tuaja, ne do t’i kthejmë përsëri tek ju”, paralajmëron postimi, duke ua kujtuar njerëzve se hedhja e mbeturinave në një park kombëtar është një vepër penale dhe dënohet me deri në pesë vjet burg dhe gjobë të majme.

Së bashku me shishet plastike të zbrazëta, kanaçe dhe mbështjellës patate të skuqura, kutia në postimin në Facebook përmban një shënim të sjellshëm që thotë “Këto gjëra i keni harruar në Parkun Kombëtar Khao Yai”.

Autoritetet e parkut thonë se mbeturinat e lëna pas mund të jenë veçanërisht të rrezikshme për kafshët që mund të përpiqen t’i hanë ato.

Parku Kombëtar Khao Yai i cili është në veri-lindje të kryeqytetit Thai Bangkok shtrihet në më shumë se 2.000 km katror dhe është shumë i popullarizuar nga alpinistët.

Parku më i vjetër kombëtar në Tajlandë është i njohur për ujëvarat, kafshët dhe peizazhet e tij./21Media