Kërkohet evakuimi i banorëve

Kërkohet evakuimi i banorëve

Havaji ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme pas shpërthimit të vullkanit në malin Kilauea, duke kërkuar evakuimin e 1 mijë e 700 banorëve lokalë.

Një dëshmitar ka thënë se llava është nisur si një mbulesë zjarri.

Ai ka thënë se ka nuhatur erë të sulfurit dhe drunjve të djegur.

Kryqi i Kuq amerikan ka hapur një strehimore evakuimi.

Shpërthimi i vullkanit vjen pasi një serie të tërmeteve të fuqishme në ditët e fundit në këtë territor.

Guvernatori i Havajit, David Ige, ka thënë se ai ka aktivizuar disa rezervistë ushtarakë nga Garda Kombëtare për të ndihmuar në procesin e evakuimit të mijëra personave.