WhatsApp po ecën përpara me ndryshime të diskutueshme në kushtet e shërbimit. Pas njoftimit të tij të parë në janar, miliona përdorues shkarkuan aplikacione nga konkurrentët e WhatsApp.

Platforma në pronësi të Facebook më parë tha se kishte qenë viktimë e “keqinformimit” rreth ndryshimit, përcjell portali rtv21.tv

Por WhatsApp tani thotë se ai ka “reflektuar” se si mund të kishte shpjeguar më mirë ndryshimet.

Përpilimi i paralajmërimit në shtytjen fillestare çoi në frikën e përhapur se do të ndante sasi të mëdha të të dhënave të WhatsApp me Facebook.

Në realitet, shumë pak kishte ndryshuar në atë zonë – dhe pothuajse të gjithë përdoruesit kishin pranuar më parë llojin e ndarjes së të dhënave të përfshira.

Si pjesë e përpjekjes së tij të dytë për të bindur përdoruesit, WhatsApp do të fillojë të shfaqë një alarm të banderolave brenda aplikacionit në javët e ardhshme.

Mesazhet që informojnë përdoruesit për azhurnimin do të shfaqen gjithashtu në seksionin e statusit të aplikacionit.
Kushtet e reja janë planifikuar të hyjnë në fuqi në 15 maj./21Media